Köp- och leveransvillkor

Avtalsvillkor Giddes Maskin.

Giddes Maskin säljer via internet till privatpersoner och företag. Vid försäljning tar vi betalt för faktiska fraktkostnader om inget annat har avtalats.
Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering.
Varor beställs via e-post eller internet med de uppgifter som måste anges enligt de beställningsformulär som finns på hemsida. Ofullständig beställning, d v s att uppgifter saknas, är ingen godkänd beställning. Giddes Maskin ingår endast avtal med myndiga personer (18 år).

Beställning och betalning

Produkter beställs direkt från vår hemsida eller via mail, efter beställningen kontaktar vi er för bekräftelse och detaljer om beställningen. Betalning sker med förskott eller handpenning via faktura. Vi använder Wasa Kredits betallösning för dig som är företagskund. Du kan betala med faktura eller leasing.

Wasa Kredits faktura – Köp nu – betala senare!

När du betalar via Wasa Kredits faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig
uppge dina kortuppgifter och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

• Få hem varan innan du betalar.
• Betalningstid – alltid 30 dagar.

Wasa Kredits leasing – Skapa utrymme för investeringar!

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Wasa Kredit äger
varorna under leasingperioden, ditt företag har nyttjanderätt. Månadsavgiften är avdragsgill. I
slutet av avtalstiden köper du loss varorna för restvärdet. Du kan även välja att lägga till en
förmånlig allriskförsäkring.
Vid köptillfället görs en kreditprövning där bland annat kreditupplysning tas.
Läs mer om Wasa Kredits villkor för faktura och leasing här.

Priser/Fraktavgifter

Alla priser på vår hemsida är exklusive moms. För varor som är importerade förbehåller vi oss rätten att justera priserna om växelkurserna skulle ändras väsentligt. Fraktavgift tas ut enligt fraktbolagens prislista (om inte annat avtalas) och beror därför på mått och vikt på produkt.

Leverans

Leveranstid är mellan 2 veckor och 3 månader, beroende på produkt.

Produkterna skickas direkt från fabrik till oss för kontroll (om inget annat avtalas) för att sedan levereras till kund.

Ångerrätt

Ångerrätt gäller då varan återsänds i oförändrat skick inom 14 dagar från leveransdagen. Du kan öppna paketet och kontrollera varorna, men varorna får inte användas och måste också återlämnas i samma skick och original emballage, som när du fick dom.

Kunden skall ombesörja frakt till angiven returadress. Kunden kommer att få betala de direkta kostnaderna för återsändandet av varan. Eventuellt förskott betalas tillbaka inom 30 dagar i de fall konsumenten på riktiga grunder häver köpet.

Vid leveransskada

Kunden är skyldig att vid mottagen leverans kontrollera att varan inte har skador.
Om Kunden upptäcker skador på emballage vid leverans ska en anmälan göras direkt till transportören eller utlämningsstället för att garanti om leveransskada ska gälla. Även en anmälan ska ske till Giddes Maskin, detta inom skälig tid.

Vid felleverans

Kunden är skyldig vid mottagen leverans kontrollera att levererad vara stämmer med gjord beställning. Med fel leverans menas fel modell osv.
Fel vid leverans ska anmälas till Giddes Maskin inom skälig tid.
Vid felleverans äger Giddes Maskin rätt att förse Kunden med ny vara.
Giddes Maskin står vid felleverans för ombesörjning och kostnad för retur.
Varan skall då vara packad i originalförpackning och oskadd.